Wikihírek:Szerzői jogok

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
(WH:CR szócikkből átirányítva)
Ezen az oldalon a Wikihírek egyik irányelvét olvashatod. Az itt leírtak minden szerkesztő számára követendőek. Az oldalt csak akkor szerkeszd, ha a változtatással a többi szerkesztő egyetért. Ha nem vagy biztos a dolgodban kérd ki mások véleményét a vitalapján vagy a Kocsmafalon.

Wikihírek irányelvek és útmutatók

Semleges nézőpont
Tartalmi útmutató
Formai útmutató

Accreditation policy
Archive conventions
Kerüld a töltelékszavakat!
Blokkolási irányelvek
Idézd forrásaidat!
Elvi érdekellentétek és
  összeférhetetlenség

Szerzői jogok
Vitarendezés
Criteria for deletion
Criteria for speedy deletion
Ne demonstrálj!
Fair use
Image use policy
Naming conventions
Saját tudósítás
Lapvédelmi irányelvek
A három visszaállítás szabálya
Username policy

Etikett

Ha eltérően nem jelöltük, a Wikihírek minden, 2009. augusztus 1-je után feltöltött szöveges tartalma a Creative Commons Nevezd meg! 3.0 licenc alatt van publikálva. Átvétel esetén forrásként meg kell jelölnöd a Wikihírek projektet. Az ezen időpont előtt feltöltött anyagok a GFDL szerint felhasználhatóak. A cikkekben található médiaállományok licencfeltételei eltérhetnek az említettektől: a részletekért lásd az adott állomány leírólapját.

Ne tölts fel a Wikihírekbe olyan jogvédett tartalmat, ami a nevezett licenccel nem kompatibilis. A figyelmeztetés ellenére felküldött anyagok azonnal törölhetők. A többi Wikimedia projekt licence nem feltétlenül kompatibilis a Wikihírekével. (Ezért is kérjük, hogy ne másolj át a Wikipédiából a Wikihírekbe, mert az eltérő licencek ezt nem teszik lehetővé.)

A médiaállományok jogállása

A Wikihírek jelenleg nem teszi lehetővé a médiaállományok – ide értve többek közt a képek, mozgóképek és hanganyagok – feltöltését. A projektben felhasznált minden ilyen fájl a Wikimedia Commonson van elhelyezve, és licence az állomány egyedi leírólapján van megadva.

Lásd még