Ugrás a tartalomhoz

Wikihírek:Célok

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
(Wikihírek:Rólunk szócikkből átirányítva)

Naprakész, lényeges újsághír és szórakoztató tartalom, elfogulatlanul

A Wikihírek támogatja azt az ötletet, hogy az állampolgárok részt vegyenek az újságírásban, ugyanis igazából ők tudják a legjobban, hogy mi érdekli őket és mi nem. Téged is meghívunk, hogy csatlakozz ehhez a mozgalomhoz és oszd meg a világgal, hogy melyik az a hír, amely téged leginkább érdekel.

A Wikihírek projekt szabad tartalmú hírforrás, melyet a Wikimédia Alapítvány üzemeltet. A projekt arra hívja fel olvasóit és szerkesztőit, hogy működjenek közre kisebb vagy nagyobb hírrel, ami lehet saját tapasztalat vagy más oldalakon olvasott hírek summázása. A Wikihírek arra az ötletre épült, hogy akár egyéni hírekkel is bővítse az érdeklődők által elérhető tartalmat.

A Wikihírek eredeti saját riportokon kívül más helyekről származó híreket is tartalmaz, melyeket szabadon, semleges nézőpontból publikál. Hasznos lesz még akkor is, ha kihagyások is vannak benne. Napról napra nőni, gyarapodni fog.

Amikor a Wikihírek elér egy bizonyos terjedelmet és olvasottságot, akár olyan hírforrásoknak is lehet alternatívája, mint a Magyar Távirati Iroda, Associated Press vagy a Reuters.

A Wikihírek nagyrészt átvette a Wikipédia irányelveit, ilyenek pl. a semlegesség és a szabad licenc.

Hivatkozások