Ugrás a tartalomhoz

Wikihírek:Az első lépések

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
(Wikihírek:Új szerkesztőknek szócikkből átirányítva)

Wikihírek: az első lépésekÜdvözlet!

A Wikihírek egy közösség által szerkesztett hírforrás, amelynek készítésében Te is részt vehetsz. Egy speciális technológiát használ, amit wikinek neveznek, és ami megkönnyíti az együttműködést, szerkesztést. Ha kedvet érzel, hogy részt vegyél ebben a munkában, akkor ezek az oldalak segítenek elindulni az úton, aminek a végén Te is wikiriporter leszel.

A következő oldalak leírják, hogyan kezdhetsz el szerkeszteni; formai és tartalmi tanácsokkal szolgálnak, megismertetnek a Wikihírek közösségével, és a fontos irányelvekkel, szokásokkal.

Ez egy alapvető fogásokat tárgyaló segédlet, nem egy kimerítő kézikönyv. Ha szeretnél jobban elmélyülni a részletekben, a megfelelő részeknél hivatkozásokat találsz a bővebb leírásokhoz (amelyeket külön ablakban is megnyithatsz, ha párhuzamosan szeretnéd olvasni őket e lapokkal).

Ezenkívül folyamatosan figyelmedbe ajánljuk a homokozót, ahol gyakorolhatod, amit megtanultál. Nyugodtan próbálkozz! Senki nem fog szólni érte, ha valamit elrontasz a homokozóban, nem baj, hiszen erre találtuk ki ezt az oldalt.

Megjegyzés: ez az útmutató azt feltételezi, hogy az alapértelmezett felületet használod. Ha be vagy jelentkezve, és már megváltoztattad a beállításaidat, akkor lehet, hogy egyes menüpontokat e leírástól eltérő helyen találsz.Készen állsz? Akkor kezdjük az alapvető szerkesztéssel!