Öttusa Eb: a férfi csapat ezüst-, Kasza bronzérmes

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2008. július 22., kedd

A moszkvai öttusa Európa-bajnokság a magyaroknak két érmet termett. Ezüstérmes lett a Kasza Róbert, Tibolya Péter, Marosi Ádám összeállítás. Kasza Róbert az oroszok mögött a harmadik lett egyéniben.

Az oroszok csoportban 16324 pontot gyűjtöttek, így lettek az elsők. A mieink 16276 ponttal a második helyen, a csehek előtt végeztek.

Kasza Róbertnél csak az oroszok voltak jobbak. Andrej Mojszejev állt most a legmagasabb dobogóra, ő Athénban olimpiai bajnok volt. Az idei, Budapesten megrendezett világbajnoki döntő győztese pedig Ilja Frolov, a második lett a moszkvai öttusa Európa-bajnokságon. Andrej Mojszejev 5536 ponttal lett az első, Kasza Róbertnek 5508 pontja lett, a kilencedik helyen végzett Tibolya Péter 5388 pontot szerzett, Marosi Ádám 5380 pontja pedig csak a tizenegyedik helyre lett elég.

Marosi Ádám a 200 méteres úszás számban nyert. A női verseny csapat kategóriában negyedikek lettünk. A Gyenesei Leila, Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien összeállítás előtt a litván, a fehérorosz és az orosz csapat került a dobogóra. Egyéniben a legjobb eredménye Gyenesei Leilának volt a kilencedik helyezéssel.

Források