A Barcelona FC legyőzte az argentin Estudiantest a FIFA döntőjében

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2009. december 25., péntek

Thierry Henry egy korábbi meccsen (2007. március 31.)
Ha érdekel a téma, hadd ajánljuk figyelmedbe a Wikipédia kapcsolódó szócikkét 2009-es FIFA-klubvilágbajnokság címmel.

Az Barcelona kettő egyre győzte le az argentin Estudiantes együttesét a 2009-es FIFA-klubvilágbajnokság döntőjében Abu-Dzabiban.

A spanyol Barcelona hosszú idő óta, 1992 óta most győzte le elsőnek az Estudiantest, mely tíz játékossal küzdött a Barcelona ellen. Borítékolható volt a Barcelona győzelme, mert végig ők uralták a játékot. Jelenleg messze magasabb szinten játszanak, mint az összes többi klub a világon, beleértve riválisukat a Real Madridot, kiemelve Cristiano Ronaldót és Kakát.

Nem volt könnyű győzelem, és nem is volt szép. De a végére 43 050 szurkuló előtt bebizonyította az FC Barcelona fölényét a Zayed város stadionában Abu Dhabiban.

Lionel Messi egy pillanatra sem volt tétlen a 120 perces játékidő alatt, megmutatta belső energiáit és határozottságát. Időnként brilliánsan megvillant és hirtelen indított akciókat. De ez akarat ereje volt az, ami a különbséget jelentette. Édes igazságtétel volt a kupa győztes gólját megszerezni. A meccsen nyújtott teljesítményük miatt Mauro Boselli, Juan Sebastian Veron és Gerard Pique focistákat kell kiemelni.

Sokáig az argentínok vezettek Boselli 37. percben szerzett találata miatt. Pedro Rodríguez Ledesma fordított a 89. percben, Lionel Messi pedig a 110. percben döntötte el a mérkőzést.

Az FC Barcelona elvesztette a korábbi UEFA döntőt. 2006-ban a Porto Alegre szerezte meg a trófeát, 1992-ben a Sao Paulo volt a jobb a Toyota kupán.

Spanyolország nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot.

Források

Ha érdekel a téma, hadd ajánljuk figyelmedbe a Wikipédia kapcsolódó szócikkét 2009-es FIFA-klubvilágbajnokság-döntő címmel.