A Duna Televízió harmadszor is elnyerte a rangos Hot Bird-díjat

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2009. november 21., szombat

Miközben a Duna Televíziónál új műsorra készülnek, az intézmény Velencében ismét rangos elismerét kapott. 2006 és 2008 után most harmadik alkalommal nyerte meg az Eutelsat-Hot Bird műholdas televíziós verseny közönségdíját.

A pályázó tv-csatornák közül eddig egyedül a Duna Televízió kapta meg három alkalommal a „Közönség” kategória díját. „A Duna Televíziót a nézők szeretete fogja össze. Köszönjük a szavazatokat” – mondta Cselényi László tv-elnök a Velencében megtartott díjátadó gálán.

Az 1992 óta sugárzó és ma már a Föld minden kontinensén fogható közszolgálati televízió nemcsak saját nézőközönségétől, hanem egy független szakmai zsűritől is kapott elismerést: 20 ország 150 televíziós adója közül a legjobb három csatorna közé sorolták a „Nemzeti Ablak” kategóriában.

Időközben a Duna Televízió ismét újítani készül: november 30-ától reggelente új közéleti műsorral jelentkezik. A Hattól nyolcig főként politikai, gazdasági, kulturális és sport témájú hírekkel foglalkozik majd, közben élőben kapcsolja a csatorna külföldi tudósítóit.

„Mivel a közelgő választások hatására a közélet napjainkban igen politika-érzékeny, a Duna Televízió vezetése úgy döntött, hogy újraindítja közkedvelt reggeli, politikai műsorát. A Hattól nyolcig hírérzékenységét a napi négy aktuális, híradós blokk garantálja, amelyet speciális stáb készít híradós műsorvezetővel” - nyilatkozta Riskó Géza főszerkesztő.

A műsor új, épített stúdióból jelentkezik. „A díszletek hűek a Duna Televízió nemrégiben történt arculatváltásához, amelynek célja: oly módon varázsoljunk európai hangulatot a képernyőre, hogy ugyanakkor megőrizzük csatornánk családias jellegét is” – mondta el Kázsmér Kálmán, a Duna Televízió vezető rendezője.

Források