Ugrás a tartalomhoz

A Magyar Televízió marad az olimpiai tévé

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2010. február 1., hétfő
Meghosszabbította együttműködését a Magyar Televízió (MTV) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).


Újabb három évre megállapodott a MOB és a köztelevízió, így az MTV továbbra is birtokolja „A Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatója” és „A Magyar Olimpiai Csapat hivatalos televíziós társasága” címeket. A szerződést Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke és Schmitt Pál, a MOB elnöke írta alá. Az apropó az volt, hogy napokon belül startol a téli olimpia, amelyről a köztévé 227 órában sugároz.

„A Magyar Televízió ugyan súlyos finanszírozási helyzetben van, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a nemzeti főadó a sport, az olimpiai eszme, a magyar sikerek mellé álljon. A nézők is ezt várják" – kommentálta a szerződés meghosszabbítását Medveczky Balázs. A támogatás a köztévé esetében nem pénzben valósul meg, hanem szolgáltatások, reklámfelületek biztosítása révén.

A nemzeti főadó ugyan 227 órát közvetít a téli játékokról, ám nem lesz helyszíni tudósítója Vancouverben. „Mindent megteszünk, hogy a lehető legszínvonalasabb legyen a vancouveri közvetítés. Ez azonban nagyon nehéz lesz, mert az MTV anyagi helyzete miatt nem tudunk a helyszínre riportereket küldeni. A műsorokat – a korábbi gyakorlattal ellentétben – ezúttal a budapesti stúdióból szerkesztjük és kommentáljuk, így jelentős összeget spórolunk meg" – mondta Schulek Csaba sportfőszerkesztő.

Forrrások