Ugrás a tartalomhoz

A magyar labdarúgó-válogatott 4–0-ra kikapott Hollandiától

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
SportMég több Sporttal kapcsolatos hír a Wikihírekben:

{{{1}}}

2011. március 29., kedd

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzése Hollandia ellen, 2011. március 25-én. A végeredmény 4–0 lett a holland csapat javára.

Keretek

Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya március 8-án hirdette ki a húsz fős keretet. Az azeri mérkőzés keretéhez képest egy változás történt, a sérült Vermes Krisztián helyett, Pintér Ádám volt tagja a csapatnak. A biztonsági tartalékok: Debreceni András, Koltai Tamás, Komlósi Ádám és Vaskó Tamás voltak.[1] Március 21-én vált biztossá, hogy Hajnal Tamás sérülés miatt nem nem játszhat a mérkőzésen, ezért helyette Koltai Tamást hívta be a keretbe a magyar szövetségi kapitány.[2]

Bert van Marwijk a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya március 9-én hirdette ki huszonhét főből álló keretét.[3] A keretből a mérkőzésig hat játékos került ki sérülés miatt. Arjen Robben, Theo Janssen, Maarten Stekelenburg, Klaas-Jan Huntelaar, Hedwiges Maduro és Mark van Bommel sem szerepelhetett a mérkőzésen.

A mérkőzés

A mérkőzést a budapesti Puskás Ferenc Stadionban rendezték meg. A jegyeket január 27-e óta lehetett megvásárolni, amiknek a fele rövid időn belül már elkelt.[4] A találkozó előtt már biztossá vált, hogy telt ház lesz a Puskás Stadionban.[5]

A mérkőzés elején már a 8. percben megszerezték a vezetést a hollandok. Egy védelmi hiba után Rafael van der Vaart vette be a magyar csapat kapuját. A 18. percben Robin van Persie kapott sárga lapot könyöklésért. A 44. percben Koman Vladimir is sárga lapot kapott, amit rá egy percre megbosszult a holland csapat. Újból egy védelmi hiba után, ezúttal Ibrahim Afellay volt eredményes. A szünetre 2–0-s idegenbeli vezetéssel mentek a csapatok. A második játékrész elején Dirk Kuijt növelte tovább a holland előnyt. Kuijt és van Persie üresen tört be a 16-oson belülre és a kapust is kijátszva, előbbi az üres kapuba gurított. Az 59. percben Elek Ákos, a 61. percben pedig Vanczák Vilmos kapott sárga lapot. A negyedik holland találat a 62. percben született, ami hasonló volt a harmadikhoz, ám ezúttal van Persie Gregory van der Wiel passzát rúgta az üres kapuba. A 67. percben Liptáknak is felmutatták a sárga kártyát. A negyedik holland találattal ki is alakult a végeredmény, Magyarország-Hollandia 0–4.

Források

  1. Tököli és Pintér is a hollandok elleni keretben
  2. Hajnal nem játszhat pénteken a hollandok ellen, Koltai a keretben
  3. Van Marwijk kerete, Robben is készül a magyarok ellen
  4. Válogatott: a jegyek több mint fele már elkelt a magyar-hollandra
  5. Válogatott: alig száz jegy eladó, telt ház lesz a hollandok ellen