Ugrás a tartalomhoz

Angelina Jolie háborús filmet forgat Fóton

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2010. október 4., hétfő

Megkezdték Angelina Jolie új filmjének a mintegy kéthetes filmforgatását Fóton. Ezt megelőzően Szerbiában filmeztek. Szarajevó a film fő helyszíne a Reuters forrásai szerint. Az 1992 és 1995 között lezajlott Boszniai háborút viszi film vászonra, várhatóan sajnos kevesebb vér fog folyni benne mint az Ellenség a kapuknál vagy a Ryan közlegény megmentése című filmben, viszont nem lesz olyan nyálas mint a Pearl Harbor.

Angelina Jolie egy korábbi felvételen
Angelina Jolie egy korábbi felvételen

Szláv színészek játszák a szerepek többségét, például Rade Serbedzija, Branko Djuric kapott lehetőséget. Az első magyarországi rendezés a rákospalotai Raleigh stúdióban történt, még szeptemberben. Brad Pitt 2001. november 19-én bemutatott Kémjátszma című filmje után Angelina Jolie is Magyarországot választotta forgatásának helyszínén. Brad Pitt a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások történelmi mérföldkövénél a Kémjátszmán dolgozott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jannifer Aniston még nem forgatott Budapesten. [1] Jennifer Aniston és Gerard Bulter The Bounty Hunter premierjeire európai körutat tervezett.

Mint az Angelina Jolie Fóton forgat - Besurrantunk [2] cikkből is kiderül nyugodtan be lehet sétálni a forgatás területére, sokan sétálnak a ligetben. A fóti Károly-kastély körül vannak a filmesek, a biztonságiak nem szólnak, de számon tartják az arra járókat. Ki, mikor, hogyan, kivel. A Hollywoodrentals lakókocsikat a Károly-kastély mögött parkolnak. Itt vannak a filmes felszerelések is. Angelina Jolienak, mint fóti turisztikai látványosságnak nagyobb politikai hatalma van, mint a magyarországi parlamenti képviselők java részének összesen.

Referenciák

  1. Jennifer Aniston coming to Budapest? English, Monday, April 19th, 2010
  2. http://www.stop.hu/articles/article.php?id=749823

Források