Ugrás a tartalomhoz

Az Apple szerverei nem bírták az iPhone-megrendelők rohamát

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
SzámítástechnikaTémabeli cikkeink:

{{{1}}}

Lásd még a számítástechnika szócikkét
a Wikipédiában!

2010. június 17., csütörtök

Steve Jobs, az Apple igazgatója a 2010-es Fejlesztői Konferencián, kezében az új iPhone4-essel (fotó: Matthew Yohe)

A múlt heti Apple Fejlesztői Konferencián beharangozott iPhone4 most keddtől lenne előrendelhető: a hirtelen rohamot azonban nem állták az Apple és az AT&T szerverei. Az Apple honlapját és telefonvonalait is problémás volt elérni az első napon; többen nem tudták elküldeni online megrendelésüket, míg mások az üzletekben várakoztak a webes fennakadások miatt. Néhány üzletből azzal küldték haza a vásárlókat, hogy próbálják meg másnap; több telefonálót pedig későbbi visszahívást kérő automata üzenet fogadott.

Az iPhone első változata még 2007-ben jött ki; azóta mindegyik generációváltást hasonló fennakadások kísérték a két nagycégnél. A CBS híradása szerint a mostani eset oka egy tranzakció hitelesítési hiba lehet, amely akkor jelentkezik, amikor az Apple az AT&T szervereknek továbbítja az adatokat. Mindazonáltal egyik vállalat sem kommentálta a helyzetet. Úgy tűnik azonban, hogy a többi értékesítőt, így a Best Buyt és a Radio Shacket sem érintette a probléma.

Az új modell induló ára 199 dollár és hivatalosan június 24-től kapható. Ben Reitzes, a Barclays Capital[1] elemzője szerint az eladott példányszám még ebben a pénzügyi negyedévben elérheti a 8 milliót. (A negyedév egyébként e hónap 26-án zárul.) Az Apple részvények ára kedden 5,41 dollárnyit emelkedett; a cég papírjai a tavaly év végihez képest eddig 23%-os növekedést produkáltak az évben.

Lábjegyzet

  1. A Barclays Capital egy londoni székhelyű befektetési bank.

Források