Ugrás a tartalomhoz

Befejeződött az ausztráliai futammal a 2008-as Red Bull Air Race

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
SportMég több Sporttal kapcsolatos hír a Wikihírekben:

{{{1}}}

2008. november 6., csütörtök

A 2008-as Red Bull Air Race gyorsasági műrepülős világbajnoki versenysorozat utolsó futamát az ausztráliai Perthben rendezték. Besenyei Péter 2003 óta most teljesített a legrosszabbul, nem állhatott a dobogóra, csupán ötödik lett. Összesítettben Hannes Arch lett az első, Paul Bonhomme a második, Kirby Chambliss a harmadik helyen zárt.

A szezonzáró perth-i futamon a Herendi Trófeát - 61 pontot szerezve - az osztrák Hannes Arch emelhette a magasba. A Herendi Porcelánmanufaktúra és a Red Bull Hungária csapata már korábban is együttműködött egymással. Bonhomme 54 ponttal zárt, az amerikaiak 46-tal a harmadik helyre szorultak vissza. Besenyei Péter a hetedik lett. 300 ezres nézősereget vártak Perthben a Swan folyó mellé. Repülőtérként a Langley Parkban lévő leszállópályát használták, mely 1920-ig hivatalos reülőtérként működött.

Tavaly a francia Nicolas Ivanoff villant meg az autsztáliai futamon, aki életében elsőnek győzött. Izgalmas volt a 2007-es perthi futam, Mike Mangold a második helyről fordítva itt nyerte el a világbajnoki címet, most csak a negyedik lett. Paul Bonhomme 2007-ben pár ponttal Mangold mögé szorult és második lett. Hiába nyerte meg az utolsó versenyt Bonhomme, ezt az eredményt ismételte meg idén is.

A csapatoknál összesítettben a Red Bull és a Matador előtt a Cobra győzött.

Glen Dell a 2008-as Red Bull Air Race Világkupán összesítve nulla ponttal az utolsó lett, van még mit gyakorolnia.

Források

Ha érdekel a téma, hadd ajánljuk figyelmedbe a Wikipédia kapcsolódó szócikkét 2008-as Red Bull Air Race Világkupa címmel.