Ugrás a tartalomhoz

Együttműködés bővítéséről állapodott meg a CCTV és az ORTT

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Témabeli híreink:

{{{1}}}


Kína zászlaja
Kína zászlaja

Kína elhelyezkedése

Kína térképe

2010. április 19., hétfő

A CCTV központja

A magyar-kínai médiakapcsolatok bővítésében állapodott meg a kínai állami médiafelügyelet SARFT és az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). A CCTV 4-es csatornájának európai hatósági ellenőrzését az ORTT végzi.

A világ legnézettebb csatornáinak egyikét, a kínai központi televízió (CCTV) 4-es műholdalas csatorna működését EU által kiosztott feladatként az ORTT vizsgálja. A CCTV 4 műholdas feladása, a műsor "felküldése" Magyarországon történik. Csang Haj-tao (Zhang Haitao), a kínai Állami Rádió, Film és Televízió Főhivatal (SARFT) miniszterhelyettese fogadta az ORTT delegációját. A magyarok felvetették forgatócsoportok cseréjének indítását. A Magyar Televízió és a Duna Televízió bizonyos időközönként hét- vagy tíz napos periódusokra filmek forgatása céljából Kínába küldene munkatársakat.

A tervek szerint magyar filmeket vinnének Kínába és fordítva. 2009-ben már volt kínai filmhét az Uránia nemzeti filmszínházban. Csang Haj-tao nyitottan fogadta a felvetéseket.

A kínai miniszterhelyettest tájékoztatták arról, hogy a SARFT-ot meghívnák a médiahatóságok közép-európai fórumának 2010-es őszi ülésére. Az ORTT elkérte a kínai médiahatóság szabályzásáról szóló dokumentumokat. Az ORTT delegációjának tagjai Pekingből Sanghajba utaztak, a SARFT vendégeiként, ahol további, a kínai rádiózással és televíziózással, az ottani szabályozásokkal kapcsolatos információkat gyűjtenek.

Források