Ugrás a tartalomhoz

Folytatódik a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2008. július 6., vasárnap

Folytatódott a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat, a Világzene névre keresztelt hétvégi fellépésekkel. A Lánchídon ma is, július 6-án is sokan léptek fel, tegnap Palya Bea népdalénekes mellett a Parno Graszt és a Myzrab szerepelt a programban.

Világzenétől volt hangos a Lánchíd július 5-én. A rendezvénysorozat június 21-én indult, és összesen kilenc hétvégén keresztül egészen augusztus 17-ig folyamatosan várják az érdeklődőket. A Nyár a Lánchídon koncert- és eseménysorozat a Hídünneppel kezdődött. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint a program színesíti a Budapest életét, így elhanyagolható a híd lezárása miatti bosszúság.

Palya Bea Les Complexes című legújabb lemezéről magyar, cigány, bolgár és indiai zenéket is hallhattunk. Hogy miért pont egy hídnál turnézik Palya Beáta? „A dalokkal hidat építeni két ember, két nép, emberek és istenek között - ez érdekel.” - válaszolta az előadóművésznő.

A Lánchíd fesztivál keretén belül a Clark Ádám téren és a Roosevelt téren találkozhatunk még július 12-én és 13-án Szirtes Edinával ("Mókus"), július végén Fekete-Kovács Kornéllal, augusztus 2-án és 3-án Marót Vikivel. De a nyár vége felé várható még Boldoghy Kummert Péter, Szokolay Dongó Balázs koncertje is.

Az első vasárnapi koncert, az Agostones, 11:00 órakor kezdődött el. Kisebb szünet után 16:00-kor jött a Dutar világ-, és népzenével. Fellépett még az Ajde Braćo, a Karaván Família, a Electric Zuboly Orchestra, a Folktronika, az EtnoRom és a Nigun is. Az este utolsó fellépője a Kerekes Band volt.

Források