Ugrás a tartalomhoz

Készülőben a magyar nyelvű Wikihírek

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2007. november 12., hétfő

A még nem hivatalos Wikihírek logó.

Újra, egy év kimaradás után, beindult a Wikihírek felületének magyarosítása, abból a célból, hogy egy magyar nyelvű, szabad, bárki által szerkeszthető hírforrás jöjjön létre.

Elsődleges feladat az irányelvek, és a segítség oldalak magyarra való fordítása. Több irányelv, segítség és technikai lap is megegyezik a Magyar Wikipédiában található oldalakkal, ezek egyszerűen áthozandók. Az irányelvek mellet a kategóriák kidolgozása szükségeltetik, de próbaként olyan cikkek is készülhetnek melynek hírértéke hosszabb távon is érvényes lesz. Mivel ez a projekt még csak tervezet, ezért nagyon fontos, hogy egy új cikk írásakor mindig használjuk a "Wn/hu" előtagot. Az előtagokról bővebben itt olvashatsz. A kezdőlap ugyancsak kialakulófélben van, nyugodtan változtass rajta. Ha csak tipped, ötleted van azt a kezdőlap vitalapjára leírhatod.

Látogass el a Magyar Wikihírek fő kategóriájába, ha kíváncsi vagy milyen eddigi kategóriák lettek megalkotva. Ha esetleg támogatod, vagy részt szeretnél venni a projekt elindításában, látogass el erre az oldalra ahol szavazhatsz a Magyar Wikihírek elindítására és, ha akarod, az "Users interested in forming an editing community" cím alatt fel is iratkozhatsz a részvevők közé.