Ugrás a tartalomhoz

Kocsmai verekedés Dabason

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Jog és bűnügyekTovábbi híreink a jogi és bűnügyek témájában:

{{{1}}}

Lásd még a jog szócikkét
a Wikipédiában!

2011. május 2., hétfő

Verekedés tört ki egy dabasi kocsmában 2011. május elsején, vasárnap délután. Hárman megsérültek, több embert előállítottak. A dabas-szőlői kocsmában "egy korábbi incidens miatt" nem szolgáltak ki két betérő helyi férfit, mire kis idő múlva 6-8 ember jött vissza, és összeverekedett a személyzettel, illetve a jelen lévő vendégekkel. Hárman megsérültek, őket a mentők vitték el.

Beluzsárné Belicza Andrea a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy vasárnap este a rendőrök három óra alatt elfogták a verekedés 8 gyanúsítottját.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondása szerint a sérültek közül egy személy tagja a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek.

Több dabasi ember elmondása alapján, akik állításuk szerint ott voltak a kocsmában a támadás kezdetén, úgy hallották, előző este elloptak egy tárcát és egy slusszkulcsot a kocsmánál parkoló autóból. Szerintük a tolvajok egy cigány fiatalokból álló társaság közül kerültek ki, és közülük tértek be másnap ketten. A kocsmában indoklás nélkül nem szolgálták ki őket, erre "elkezdtek hepciáskodni", és azt mondták, húsz perc múlva húszan visszajönnek.

A szemtanúk szerint háromnegyed óra múlva tucatnyian valóban megjelentek, azonnal rátámadtak a bent lévő, körülbelül nyolc vendégre és a személyzetre, és a berendezésnek is nekiestek. A verekedés két percig tartott.

Két szemtanú állítása szerint egy támadónál láttak egy kardot, 2-3 másiknál pedig botokat. A 3 sérült közül ketten este már Dabason voltak, láthatóan könnyebben sérültek meg. Egyikük egy vágást szenvedett, a rendőrök szerint egy széktől. Ő maga nem emlékezett, mi okozta a sérülést. A harmadik sérültnek több helyen összevarrták a fejét. A vendégek szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 2 tagja véletlenül, civilben tartózkodott a kocsmában, amikor az eset történt.

A rendőr-főkapitányság szóvivője az állítólagos kardról nem tudott semmit, azt viszont megerősítette, hogy a kocsmában volt egy kamera, és készített is felvételeket a kocsmai verekedésről, ezek pedig már a rendőrség tulajdonában vannak, és a felvételek alapján történtek előállítások.

Abban az utcában, ahol az állítólagos támadók laknak, vasárnap este sok volt a rendőr, egy ott lakó nő azt mondta, hogy a 3 fiát és még 4 másik embert elvitték a rendőrök.

A kocsma közelében egy nagyjából húszfős, árpádsávos és nagy-magyarországos jelképeket viselő társaság és mintegy 15 rendőr volt jelen este 9 óra körül.

Források