Ugrás a tartalomhoz

Nemzetközi könyvfesztivál a Millenárison

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Kultúra és szórakozásTovábbi híreink kulturális témában:

{{{1}}}

Lásd még a kultúra szócikkét
a Wikipédiában!
A 16. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csarnoka.
Ljudmilla Ulickaja a megnyitó közönsége előtt.

2009. április 24., péntek

Tegnap a főváros II. kerületében ünnepélyesen megkezdődött a 16. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A könyvszakma népszerű rendezvényét Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg, majd az ünnepi megnyitón a fesztivál díszvendégei mutatkoztak be.

Az évente megrendezésre kerülő eseménysorozat idei díszvendég országa Románia, díszvendég személyisége pedig több orosz és nemzetközi irodalmi díj kitüntetettje, Ljudmilla Ulickaja orosz írónő volt, akinek legutóbbi díját, a Budapest Nagydíjat a fesztivál tegnapi megnyitóján nyújtotta át Demszky Gábor.

Az érdeklődők a hazai irodalmi, kulturális és tudományos élet több száz ismert képviselőjével találkozhatnak és további 23 országból érkezett íróvendéggel ismerkedhetnek meg. Ide várják Tony Curtis világhírű amerikai írót is, aki ezúttal új könyvének bemutatójára érkezik Magyarországra.

A Millenáris két csarnokában és a parkban felállított standokon mától vasárnap estig szerzők, irodalmi műhelyek, könyvkiadók és -kereskedők várják a látogatókat. A 600 forintos belépődíj számos standon levásárolható, de sok helyen árengedménnyel is meglepik a vásárlókat. Három napon át 10-től este 7 óráig számos szakmai előadáson, könyvbemutatón vehetnek részt az érdeklődök, és a legtöbb kiállítóhelyen neves szerzők dedikálják megjelent műveiket. Gyermekprogramok, filmvetítések, szabadtéri zenés műsorok teszik változatossá a hazai és a nemzetközi könyvvilág ünnepi eseményét.Források