Palace MOM Parkban debütált a Mocha Frapucino, Ajang Farid új filmje

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

2010. május 17., hétfő
A Mocha Frapucino angol, magyar filmet május 15.-én mutatták be a Palace MOM Parkban. Ajang Farid új mozifilmje mintegy 140 szereplő közreműködésével meglehetősen nemzetközire sikerült. [1]

Fájl:Mocha frapucino premier palace mom.jpg
Első sorban: [2] Puneh Mollaian, Turi Helga, Bodócs Flóra, , Ajang Farid, Parvaneh Farid, Behin Hajipour, Fatemeh Kamalian, Atefeh Kamalian

Hans Peterson és Nadji Hedjazi a film vágásáért és rendezésért volt felelős. Ajang Farid, a film producere hozta a nemzetközi gárdát, nyolc ország önkéntesei munkájának köszönhetően készült el a film. A jótékonysági célú produkciót komoly szponzorok támogatták, öt csillagos hotelek, mint a Mariott- vagy a Coronita Szálló. A bevétel jótékonysági felajánlással egy gyerekalapítványhoz kerül. A Lakatos Menyhért Józsefvárosi Általános Iskola és Gimnázium, a Deák Diák Általános Iskola, a Magyar Táncmüvészeti Főiskola és a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthont élvezi a támogatást. A mindösszesen 99 dolláros költségvetésű film jó példája annak, hogy lehet egy kissebbségi kérdést, a romakérdést egy moziban feltenni.[3] [4] [5] A Mocha Frapucino cím egy tejes kávéra utal. A romák és a magyarok közötti egységet szimbolizálja. Mint Amerikában a fekete fehér bőrű emberek egymással szembeni előítéletei, egymáshoz való kapcsolatuk, Magyarországon a romák magyarok közötti feszültség vagy párbeszéd határozza meg az ország sorsának egyik irányvonalát. Mint bárhol Európában a roma lakosság nehezen illeszkedett be az európai országokba, pedig a roma kultúra minden nemzet egyik különleges színfoltja. A társadalom akkor működőképes ha megvalósul az "Egység a különféleségben".

A "romák jószívűek, de egyszerű emberek" klisét próbálta roncsolni az akció-vígjáték, kihívás volt a romakérdést humorral bemutatni. Ők tanult és döntőképes emberek, ezt célozta a film bemutatni.

Az RTL Klub szívvel-lélekkel vallásos műsorában Farid Ajang és Bodócs Flóra adott intejút. Két évig készült a film, a tervezett 99 dollárt kicsit túllépte a büdzsé. Társadalmi egység megteremtését, ápolását segíti ez a jószándékú film.

A Duna Tv-től Gyárfás Dorka Hans Petersont és Ajang Faridot kérdezte. [6]

Referenciák

  1. Mocha Frapuchino a Roma magazinban M1, Roma magazin
  2. balról jobbra
  3. Mocha Frapucino hivatalos weboldal
  4. Mocha Frapuchino interjú az RTL Klubban 2010.05.13-án RTL Klub, 2010.05.13
  5. Mocha Frapuchino interjú az ATV-n 2010.05.12-én ATV, 2010.05.12
  6. Mocha Frapuchino interjú a Duna Tv-n 2010.05.14-én. YouTube

Források