Ugrás a tartalomhoz

Sínlopás történt Zichyújfaluban

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Jog és bűnügyekTovábbi híreink a jogi és bűnügyek témájában:

{{{1}}}

Lásd még a jog szócikkét
a Wikipédiában!

2011. február 24., csütörtök

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra 2011. február 24-én névtelen bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy egy pusztaszabolcsi tanyán olyan síndarabok vannak, amit Zichyújfaluból loptak el.

A rajtaütéshez a dunaújvárosi és a gárdonyi rendőrök közös akciót szerveztek. A tanyán a nyomozók és a rendőrök hét férfit értek tetten, akik éppen síneket daraboltak össze lángvágóval, közben egy teherautó akkor kanyarodott ki a telepről. AZ egyik rendőrautó követte a teherautót, ami egy TSZ udvarán parkolt le. Amikor a rendőrök a benne ülő két férfit igazoltatták, és a gépkocsin lévő feldarabolt vasrakomány felől érdeklődtek, azok csak egy hamisnak tűnő adásvételi szerződést tudott felmutatni. A nyomozók mind a kilenc személyt előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra.

Az ügyben három személyt gyanúsítottként hallgattak ki: egy 49 és egy 41 éves pusztaszabolcsi, valamint egy 31 éves budapesti férfit. A vád mindannyiuk ellen lopás, továbbá a 41 éves férfi esetében magánokirat-hamisítás.

A hozzávetőleg 35 tonna sínvasat a rendőrök lefoglalták, s amint az később kiderült, azokat tényleg Zichyújfaluból lopták el: a MÁV ott gyűjti a hulladéknak minősített sínszálakat. Az itt lévő mintegy 4500 méterből vittek el 800 métert, a lopással okozott 2 100 000 forint összegű kár megtérült.

Forrás