Schmitt Pál minden képviselő érdekét szolgálná házelnökként

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Témabeli híreink:

{{{1}}}


Magyarország zászlaja
Magyarország zászlaja

Magyarország elhelyezkedése

Magyarország térképe

2010. május 6., csütörtök

Az összes képviselő érdekét szolgálná Schmitt Pál, az összefogás jegyében szeretne dolgozni. Miután Szijjártó Péter szóvivő bejelentette a Fidesz Schmitt Pált jelöli az Országgyűlés elnöki posztjára, a politikus újságíróknak adott interjút.

Schmitt Pál kifejezte örömét, hogy őt érte a megtisztelő jelölés. Ígérete szerint alázattal fog dolgozni a nemzeti egység megteremtésén, ezért nyitott lesz mindenki felé. Ajtaja mindig nyitva áll, politikai döntések előkészítőjeként fog munkálkodni.

Kétszeres olimpiai bajnok, 1989 óta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, 1999 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság protokollfőnöke, 1993-tól nagykövet volt. Budapest főpolgármesteri címéért indult 2002-ben független jelöltként. Fideszbe lépésével 2003-ban alelnöki pozíciót kapott. A 2004-es EP-választáson listavezetőként indult, megválasztották az Európai Parlament tagjának. 2009-ben az EP elnökségi tagjává válaszották, illetve alelnökévé. Képviselői mandátummal bír a 2010-es választásokon elért eredménye miatt.

Szóbeszéd tárgyát képezte 2010 februárjában, hogy Schmitt Pál távozik a MOB-tól, de ez csak szóbeszéd maradt. Gyárfás Tamás alelnök, a Magyar Úszószövetség első embere azt nyilatkozta, hogy nem tud ilyen Schmitt Pál ilyen jellegű tervéről. [1]

Referenciák

  1. Schmitt Pál hazajön és komoly pozícióba kerül? Stop, 2010. február 02.

Források