Szőnyegkiárusítás – borsos áron

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Témabeli híreink:

{{{1}}}


Magyarország zászlaja
Magyarország zászlaja

Magyarország elhelyezkedése

Magyarország térképe

2010. február 26., péntek

A Napi Gazdaságban egy február 15-én megjelent cikke szerint a piaci ár háromszorosáért lehet szőnyeget venni az egyik budapesti kiárusításon. A szerzők figyelmét egy a Népszabadságban megjelentetett hirdetés keltette fel, amely szerint az üzletet egy „tapasztalt csomózásügyi szakértő”, nevezetesen Rotraut Braun felügyeli. Csakhogy ilyet – az interneten – nem leltek. Ráakadtak viszont egy 2008-as német rendőrségi felhívásra, amely egy csaló szőnyegest keres: a hirdetésben megjelent arckép pedig igencsak hasonlít ehhez. Kis utánjárással felderítették, hogy a forgalmazó Bayerische Verwertungs Gesellschaft nem tett eleget bejelentési kötelezettségének a kerületi polgármesteri hivatalban és adószámot sem igényelt tevékenységet. Vélhetően az ellenőrző szervektől tartva a kiárusítás csak hétvégente folyik – ilyenkor hivatalszünet van.

Helyreigazítás

A BVG Bayerische Verwertung Kereskedelmi Kft. kérésére az alábbiakat közöljük:

A Napi Gazdaság 2010. február 15. számának 3. oldalán valótlanul közölte, hogy „Ismeretlen hátterű cég árul ismeretlen eredetű szőnyegeket immár hetek óta Budapesten. A Bayerische Verwertungs Gesellschaft állítólag egy német takarékpénztár megbízásából értékesíti mélyen ár alatt a ’biztosítéki tulajdonként átruházott’ darabokat.”

A szőnyegértékesítésben részt vevő társaságok létezőek az alábbiak szerint.

A német takarékpénztár a szőnyegkiárusítás lebonyolításával a Bayerische Verwertungsgesellschaft mbH-t (székhelye: D-97688 Bad Kissingen, Balthasar-Neumann-Promenade 6.) és a „BVG Bayerische Verwertung” Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 183.) bízta meg. Mindkét céget – a székhelye szerint – a cégjegyzékbe bejegyezték. A „BVG Bayerische Verwertung” Kereskedelmi Kft.-t a Fővárosi Bíróság mint cégbíróság bejegyezte, a társaság adószámmal rendelkezik. Az áruk eredete számlákkal és szállítólevéllel igazolt. A szőnyegek árát és minőségét szakértő vizsgálta felül.

A szőnyegkiárusítás egy német takarékpénztár megbízása alapján történik, a takarékpénztár részére hitelbiztosítékként átruházott árukontingensből.

A lap elismeri, hogy a cikk Rotraud Braun asszony jó hírnevét sértette, mivel valótlan tényt állított, valamint valós tényt hamis színben tüntetett fel. A cikkben foglalt állítással ellentétben a valós tény az, hogy Rotraud Braun asszony tapasztalt csomózásügyi szakértő, aki károsultja és nem károkozója volt egy csalási ügynek Németországban. A Rheinische Post regionális újság 2008. március 20-i számában egy felhívást éppen Rotraud Braun kezdeményezett a csalók ellen. Rotraud Braun 30 éve elismert keletiszőnyeg-szakértő Németországban.

A cikk valótlanul állította, hogy a „lapunk tudósítóját erőszakkal eltávolították a kiárusítás helyszínéről”. A tudósító a társaság forgalma iránt érdeklődött, ezt követően tény, hogy a tudósítót udvariasan megkérték az eladók a helyiség elhagyására. Állításunkat videofelvétel és szemtanúk tudják igazolni.

(A „szőnyeg-ügyre” lapunkban még visszatérünk.)Forrás