Tárki: Vezet a Fidesz, kapaszkodik az LMP

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2010. március 3., szerda

Témabeli híreink:

{{{1}}}


Magyarország zászlaja
Magyarország zászlaja

Magyarország elhelyezkedése

Magyarország térképe


A többi közvélemény-kutató cég kimutatásaival összecsengő eredményt hozott a Tárki februári kutatása.

A Fidesz jelentős előnyét mutatja a Tárki által február 10. és 24. között készített közvélemény-kutatása. A Fidesz a biztosan szavazó választók között között 61%-os népszerűségnek örvend. Bár népszerűsége az elmúlt hónapokban kis mértékben visszaesett, de még így is mint egy 40%-kal vezet az őt követő szocialista párt előtt.

Az MSZP a februári adatok tanulsága szerint csak nehezen tudja mozgósítani korábbi szavazóit. A párt népszerűsége a teljes népességen belül kissé növekedett, így most 15%, ám a biztosan választók között továbbra is csak 22% választaná a szocialistákat. A szocialistákat az egyre magabiztosabb Jobbik követi, a teljes népességen belül 11%-os népszerűséggel.

A kis pártok közül továbbra is ketten indulnak eséllyel az 5%-os küszöb átlépéséért. Az MDF népszerűsége 2%-on stagnál. Némi erősödést mutat az Lehet Más a Politika népszerűsége. Az LMP a teljes népességen belül 4, a pártot választók körén belül 6% támogatná Schiffer András pártját. Az LMP aktivistái számára biztató jelzés lehet, hogy rövid időn belül már a harmadik közvélemény-kutató cég mérte az 5% körül a párt népszerűségét.

Források