Több falopás történt Budapest környékén

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Jog és bűnügyekTovábbi híreink a jogi és bűnügyek témájában:

{{{1}}}

Lásd még a jog szócikkét
a Wikipédiában!

2009. március 27., péntek

Több falopás történt az elmúlt időben a Budapest környéki erdőkben.

Az MTI közzététele szerint Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóreferense ma azt nyilatkozta, hogy egyre több falopás történt a Budapest környékén található erdőkben az elmúlt időben a hideg és hűvös tavasz miatt, ezért az erdészek is ez eddigi szokásosnál többet járőröznek, főleg Ráckeve, Csobánka, Pilisszentkereszt erdőinek környékén.

Lomniczi Gergely azt nyilatkozta, hogy a legutóbbi lopás a Ráckeve melletti erdőben lett volna, akkor egy három tagból álló banda akart fát csempészni. Ők autóval szerettek volna elmenekülni, amikor a rendőrség üldözőbe vette, és a tolvajok hátrahagyták autójukat 900 kilogramm zsákmányolt frissen vágott fával tele, ők pedig gyalog elszaladtak. Jelenleg is nyomoz utánuk a rendőrség.

Még azt is elmondta, hogy a fák erdőből való ellopása nemcsak anyagi kárt okoz másoknak, de egy évben illegálisan kivágott 1000-1500 köbméternyi fa eltűnése jelentős természetvédelmi kárral is jár.

Egyetlen teljesen kifejlődött tölgyfa kivágása körülbelül hatszáz élőlény elpusztulását jelenti. A környezetünk sokféleségének fenntartása nagyon fontos, mert a klímaváltozás és a globális felmelegedés legyőzéséhez minél több, és gazdagabb élőviláglra van szükségünk - tette hozzá.Források