Ugrás a tartalomhoz

Több százan meghaltak a nigériai zavargásokban

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Témabeli híreink:

{{{1}}}


Nigéria zászlaja
Nigéria zászlaja

Nigéria elhelyezkedése

Nigéria térképe

2010. március 8., hétfő

Civil jelentések szerint legalább kétszázan haltak meg a Jos város környéki falvakban éjjel rendezett mészárlásban. A területen rendszeresek a vallási indíttatású villongások a keresztény és a muzulmán lakosság között.

Szemtanúk elmondása szerint a vérfürdő a Jostól öt kilométerre délre fekvő Dogo Nahawa falucskában kezdődött hajnali három környékén, amikor is helyi pásztorok több lövést is adtak le a levegőbe, majd társaik a házaikból kijövő gyanútlan emberekre bozótvágó késekkel támadtak rá. Az Agence France-Presse hírügynökség jelentése szerint az áldozatok között gyerekek is vannak. A befutó hírek mindenesetre ellentmondásosak: a hatóságok nyolc halottról tudnak.

Az esetre reagálva készültségbe helyezték a hadsereget és megerősítették a környéken állomásozó kormányerőket, megakadályozandó a további vérontást. A területen kijárási tilalmat rendeltek el.

Legutóbb januárban voltak itt súlyosabb összetűzések a vallási felekezetek között: akkor legalább négyszázan vesztették életüket és további négyezren sérültek meg.

Források