Ugrás a tartalomhoz

Taroltak a britek a Formula–1 Kínai Nagydíjon

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Témabeli híreink:

{{{1}}}


Kína zászlaja
Kína zászlaja

Kína elhelyezkedése

Kína térképe

2010. április 19., hétfő

Tavaly is, idén is esős futamot hozott a Kínai Nagydíj: a képen Lewis Hamilton (fotó: Derrick Noh)

Első helyen a brit Janson Button, másodikon a szintén brit Lewis Hamilton, a harmadikon pedig Nico Rosberg futott be. A VB-pontversenyen így Button átvette a vezetést, Lewis Hamilton pedig feljött Fernando Alonso mellé, holtversenyben a harmadik helyre.

A Formula-1-es Kínai Nagydíj sok pontot hozott a McLaren csapatnak Sanghajban. Hamilton hatodikként indult, második lett.

– A mai futam komoly kihívást jelentett a versenyzőknek és a csapatnak. Az igazat megvallva a stratégia nagyon trükkös volt, de a végére két különböző stratégiát választottunk Jenson és Lewis számára - nyilatkozta Martin Whitmarsh, a McLaren Racing vezetője.

Az osztrák A1-Ring 1999-es futama óta először fordul elő, hogy két brit végzett az élen.

Nagyon kemény volt az elején: elkezdett esni, nehéz volt dönteni egy közbeeső abroncs mellett. Nagyon későn telefonáltam a csapathoz, azt hittem hallottam egy megjegyzést a rádióban és félreálltam a boxba az utolsó forduló felénél. A verseny vége felé a gumiabroncsok nem voltak már túl jó formában. Bár sok autót magam mögött hagytam, Jasont nem tudtam elkapni. Mindkettőnknek egy fantasztikus délutánja volt és azt gondolom, hogy a csapat megérdemelte az elért helyezéseket. Remélem, hogy a közönség is élvezte - mondta Lewis Hamilton.

Az 56 körös kínai futamot Jason Button 1:46:42.163 alatt teljesítette, 25 pontot szerezve. Lewis Hamilton +1.530-as idővel állt a dobogó második fokára, 18 ponttal a világranglistába holt versenybe kerülve a harmadik helyen álló Alonsó mellé. Nico Rosberg mögöttük jócskán lemaradva, Buttonhöz képest +9.484-es időt autózott. Negyedik Fernando Alonso, ötödik Robert Kubica.

Források