Vérengzés Pakisztánban

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2008. november 13., csütörtök

Pakisztán: Légicsapás, pokolgépes merénylet, harminchat halott.

A pakisztáni légierő csapást mért tálib fegyveresekre. Válaszul öngyilkos merénylő robbantott az Afganisztánnal szomszédos határterület közelében egy törzsi milicista. A két akció során harminchatan haltak meg.

A légitámadás során 19 tálib harcos, köztük egy parancsnok halt meg. A szakértők először azt gondolták, hogy a Szalarzai törzs távirányítással felrobbantott egy bombát. Hamarosan kiderült: az északnyugat-pakisztáni Badzsúr térségben öngyilkos merénylő robbantott. Tizenhét ember azonnal a helyszínen vesztette életét, negyvenen megsebesültek. Tizenkét embernek súlyos az állapota.

A pakisztáni hadsereg Badzsúrban immáron harmadik hónapja offenzívában támadja a tálibokat. Céljuk, hogy a tálibok ne juthassanak Afganisztánba. Eddig ezerötszázan haltak meg az összecsapásokban. A pakisztánok oldalán 73 katona vesztette életét. Az amerikaiak nyugtázták a pakisztáni offenzívát, hiszen mérséklődtek a harcok Afganisztánban.

2008. november 13-án egy iráni diplomatát raboltak el ismeretlen fegyveresek Pesavarban, Pakisztánban. A személy a helyi iráni konzulátus kereskedelmi attaséja. A túszejtők meggyilkolták foglyuk testőrét.

Források