Ugrás a tartalomhoz

Wikihírek:Felhasználói lap

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

A felhasználói lap az a Wikihírek lap, melyen magadról írhatsz másoknak. Ez a lehetőség csak akkor használható, ha már bejelentkeztél.

Nem kötelező magadról írni, de ha szeretnéd, hogy a többi szerkesztő, vagy a látogatók tudjanak rólad valamit, akkor ezen a lapon szabadon írhatsz, amit jónak látsz. Csinálhatsz linkeket más weblapjaidra, megírhatod az email címedet (noha ezt nem érdemes a spamek miatt: ha a wikikönyvek regisztrációban megadod az e-mail címedet, akkor lehet neked e-mailt küldeni anélkül, hogy a spammerek azt megtalálnák!), vagy akár képet is küldhetsz magadról, ha akarsz.

A saját felhasználói lapodra a legegyszerűbben úgy juthatsz, hogy a jobb felső sarokban a nevedet mutató linket kiválasztod.

Természetesen van saját vitalapod is, amelyen mások üzenhetnek neked, ezt szintén a jobb felső sarokban látható (Vita) linken érheted el. Ha üzenetet hagyott neked valaki, akkor ezt a felső menü is jelezni fogja.

Ha egy felhasználó lapjára szeretnél lépni, akkor megteheted, hogy ráböksz a nevére ott, ahol az látszik, például a Friss változtatásokban vagy a Figyelőlistában vagy akár a neked hagyott üzeneteiben, ha azt aláírta (például a ~~~ vagy a ~~~~ használatával).

  • Tanács: Nem illik más felhasználók lapjába, vitalapjába belemódosítani azon túl, hogy a vitalapjukon üzenetet hagysz vagy válaszolsz.

A felhasználói lapok ugyanolyan WikiWiki lapok, mint bármely más lap, csak épp az adott felhasználóhoz tartoznak.

Érdemes megadnod, hogy milyen nyelveket mennyire értesz, hogy a fordításokban segítséget kérhessenek Tőled, és más nyelvű szerkesztők írni tudjanak neked. Ennek szokásos formájáról bővebben a Wikihírek:Bábel oldalon olvashatsz.

Míg más lapoknál csak bizonyos speciális esetekben ajánlott, itt gyakori és hasznos allapokat készíteni, hogy a munkád anyagait rendszerezetten tárold, vagy másoknak betekintést engedj munkáidba. Erre példa: [[User:ÉN/Szócikk előkészítés]]. mint látod, az allap választott címét a perjel után kell írni.

A felhasználói lapok

Egy szerkesztő „felhasználói lapjai” vagy „userlapjai” az alábbi részekből állnak:

  • a felhasználói lap, ami [[user:felhasználó]] formájú, ezen szokás a szerkesztőnek önmagáról írni pár szót
  • a felhasználói vitalap, ami [[user vita:felhasználó]] formájú, itt szokás az adott szerkesztővel megbeszélni dolgokat, neki üzenni
  • a felhasználói allapok, amik [[user:felhasználó/allap]] vagy [[user vita:felhasználó/allap]] formájúak (az allapok tetszőleges mélységben folytathatóak), ezeken szokás az adott szerkesztőhöz kapcsolódó, vagy általa készített (de legtöbbször a Wikipédia tartalmakkal kapcsolatos) lapokat tartani, azokat tagolni vagy tartalmilag elválasztani a többitől.

Ezen lapok összességét nevezzük felhasználói– vagy userlapoknak. Saját lapjaid összességét (azaz felhasználói lapod és allapjaid teljes listáját) megtekintheted itt: [[Special:Prefixindex/[[user:felhasználó]]