Ugrás a tartalomhoz

Zsinórban harmadjára olimpiai bajnok a vízilabda-válogatott

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!

2008. augusztus 24., vasárnap

A helyszín: vízkocka enteriőr
vízkocka kívülről

Ragyogóan szerepelt a magyar válogatott a pekingi olimpián is, tovább növelte előnyét Magyarország az Egyesült Királysággal szemben az összesítésben. Magyarország az Egyesült Államok elleni vízilabda döntőjében 14:10-re nyert. Az amerikaiak szétestek a végére.

Kiss Gergely talált be először, de a jenkik átvették a vezetést. 3-2-re vezettek, amikor jobban belejöttünk. Rengeteg gól esett az első negyedben. 6-4-es magyar állásnál kezdődött meg a második játékidő. Biros Péter a félidőig háromszor, az amerikai Tony Azevedo viszont négyszer dobott gólt. Gergely István nem volt formában, Szécsi Zoltán jött a helyére.

A harmadik negyedben lenyugodott a két csapat, kevés gól esett. Egálra hozták fel magukat a jenkik, majd Molnár Tamás villantott. Varga Dánielnek köszönhetően kettőre növeltük előnyünk. Utánna 8-8-nál megint izgulhattunk, szerencsére innentől kezdve jól jöttek a magyar gólok. A 23. percben kettős emberhátrányba került a magyar csapat. Molnár Tamást és Benedek Tibort kiállították, az erős védelem viszont kibekkelte az amerikai támadásokat. Az utolsó negyedben is mi hozzuk el a labdát. Varga Dániel pedig megszerezte harmadik gólját. 12-8-nál már a levegőben volt a magyar győzelem. 14-9-nél pedig valószínűleg a vízkockán kívül is "tisztult a szmogos pekingi levegő" Madaras találatával.

Biros Péter és Varga Dániel három-három góllal, a meccs gólgyártói voltak. Biros Péter még 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben elnyerte a gólkirály címet.

Kemény Dénes és az egész csapat a szokásos módon örömmámorban ünnepelt a vízben.

"Szerettük volna, terveztük, dolgoztunk érte, de akkor sem volt biztos. Ahhoz, hogy sikerült, kellett egy csomó dolog: szerencse, elhivatottság, nem tudom, még mi minden. De azért a háromból három az valószínűleg nem véletlen. Háromszor egymás után valamilyen kívülálló okból nem nyerhetünk, valamit nyilván mi is hozzátettünk ehhez.” - nyilatkozta Kemény Dénes az MTI-nek.

Lásd még

Források

Ha érdekel a téma, hadd ajánljuk figyelmedbe a Wikipédia kapcsolódó szócikkét Pekingi olimpia címmel.