Vita:Jövőre itthon is értékesíteni kezdi notebookjait és netbookjait a Samsung

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Prim online

A hírt a "Prim online"-ról vettem át. A honlap szerkesztője/tulajdonosa mailben hozzájárulását adta, hogy naponta egy (max. három) hírt átvegyünk tőlük. Ez az első ilyen átvétel. - Vadaro vita 2009. november 18., 19:33 (CET)

Milyen licenc alatt érhető el? – Gondnok vita 2009. november 19., 17:02 (CET)
Szia, örülök, hogy itt vagy. A híranyagok egy jó része alatt nem tüntetnek fel licencet. Kb. két hete magánakciót kezdtem, hogy engedélyeket kérjek itteni közlésre. Lassan, de haladok, a nagy hírügynökségeket egyelőre kerülöm. A honlapok listáját és az esetleges feltételeiket folyamatosan itt tüntetem fel: Wikihírek: Engedéllyel átvehető hírek. Az engedélyek az én email-címemre érkeztek, de persze nem csak rám, hanem bárkire vonatkozik. Ha bármilyen gondod van ezzel az eljárással, szólj. Ha ötleted van arra, hogy hová tölthetem fel a beérkezett engedélyek szövegét, - úgy, hogy ne akárki láthassa, hiszen ez mégsem publikus, - akkor szívesen megteszem. - Vadaro vita 2009. november 19., 21:01 (CET)
Elvileg azt írjuk, hogy itt minden a CC-BY 3.0 alatt van, amit bárki bármire felhasználhat, és ha átdolgozza, neki nem muszáj szabadon elérhetővé tennie. Az általad felkeresett források kifejezetten a CC-BY 3.0 licenchez járultak hozzá, vagy csak a nevük feltüntetésének a fejében egyeztek bele? Az előbbi igen csak meglepő (és örvendetes) lenne. Ebben az esetben arra gondolnék először, hogy nem pontosan értették meg, mit jelent a CC-BY 3.0 (ami a Wikipédia licencénél is sokkal megengedőbb).
Szeretném leszögezni, hogy nagyon örülök, hogy foglalkozol ezzel, és nem szívesen akadékoskodok... De most jön a de. :)
Mi elvileg olyan híreket állítunk elő (nagy ritkán), ami szabadon felhasználható. Az alapítvány ezért hozta létre a projektet, ezért biztosítja a tárhelyet, sávszélességet satöbbit. Ugyan úgy, ahogy a Wikipédián is mindennek szabadon felhasználhatónak kell lennie. Szóval ha kereskedelmi érdekeltségű források cikkeit "hosztoljuk", anélkül hogy azok szabadon felhasználhatók lennének mások által, az szerintem nem fér össze a projekttel.
Ez persze mind tárgytalan, ha felelősségük teljes tudatában hozzájárultak a CC-BY 3.0 -hoz. Ez esetben érdemes lenne az OTRS-en is rögzíteni a dolgot.– Gondnok vita 2009. november 19., 21:44 (CET)
  • Folytassuk inkább a vitalapodon, jó? Ott mindjárt válaszolok. - Vadaro vita 2009. november 19., 22:12 (CET)