Ugrás a tartalomhoz

Wikihírek:Az első lépések (regisztráció)

A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
<   6. Vitalapok
8. Regisztráció


A regisztráció természetesen nem kötelező, de mindenképpen ajánlott.

A regisztráció előnyei

Minden szerkesztőt szívesen látunk, attól függetlenül, hogy regisztrálnak-e felhasználói nevet vagy nem. De van két fontos szempont, amiért bátorítunk a regisztrációra:

Általános előnyök

Az ingyenes felhasználói fiók segítségével bővebb szerkesztési lehetőségek és személyre szabott beállítási lehetőségek járnak. Sok kényelmes funkció is elérhetővé válik: a figyelőlista segítségével könnyen nyomon követheted a téged érdeklő oldalak változásait, a közreműködéseim funkció segítségével pedig megtekintheted az összes szerkesztésedet. Saját felhasználói lapot hozhatsz létre, és saját vitalapod lesz, amelyen keresztül könnyen tudsz kommunikálni más wikipédistákkal. Csak regisztrált szerkesztők tölthetnek fel képeket, nevezhetnek át lapokat, és szerkeszthetnek részleges védelem alá eső lapokat.

Egy regisztrációval nem rendelkező, nem bejelentkezett (anonymous, röviden anon) szerkesztőt az IP-címe azonosítja, ami megjelenik a szerkesztett oldalainak laptörténetében, és aláírásként a hozzászólásainál. Az IP címed segítségével több információ is kideríthető rólad, így a regisztráció növeli a biztonságodat annak elrejtésével. Ezenkívül, mivel az internet-szolgáltatók gyakran ideiglenesen osztják ki az IP címeket a dinamikus állomáskonfiguráló protokoll segítségével, egy regisztrálatlan felhasználónak sokkal nehezebb felhívnia magára a figyelmet, vagy kivívni a többi szerkesztő elismerését a közreműködésein keresztül; valamint a kommunikáció is sokkal nehezebb, mert nincs saját vitalapja.

Származékos előnyök

Sok szerkesztő azért választja a regisztrációt, mert így szeretné jelezni, hogy vállalja a szerkesztéseit és hozzászólásait. Így a közreműködéseid a cikkekben és a vitalapokon nagyobb súlyt kapnak (legalábbis akkor, ha be vagy jelentkezve).

Hogyan regisztrálj

A regisztráció menetéről, és további útmutatásért lásd a bejelentkezés oldalt, vagy kattints rögtön a Belépés feliratra bármely oldal jobb felső sarkában, majd pedig az Itt regisztrálhatsz linkre. Mivel az azonosítód később nem (vagy csak kivételes esetben) változtatható meg, az azonosító megválasztása oldal elolvasása erősen ajánlott. És még valami: ha regisztrálsz, ne felejtsd el az azonosítódat és a jelszavadat!


Utolsó előtti lépés: ismerkedj meg a névterekkel