Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Gothika

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A szabad hírforrás, melyet bárki szerkeszthet!
Köszöntünk a magyar Wikihírekben, kedves Gothika!

Üdvözlünk!

A Wikihírek szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikihírekben folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Gothika vita 2008. június 1., 11:45 (UTC)

Helló! Semmi különös, nyugodtan csináld, én csak a wikipédiából hozom át a dolgokat jelenleg. - Dorgan labor 2008. június 1., 11:31 (UTC)

Üdvözlet

Köszi! :) - Dorgan labor 2008. június 1., 12:07 (UTC)

Válasz

Olvastam a válaszod, kösz. Akkor majd ehhez (is) tartom magam. - Vadaro vita 2008. június 3., 20:31 (UTC)

Kiemelt szócikk 1

Szándékosan csináltam olyanra a címlapot, amilyen lett. Szerintem nem indokolt, hogy mindig legyen a címlapon egy nagy kép, pont azért, mivel a könyvhéthez pl. nincs megfelelő. Mivel az a legaktuálisabb hír, indokoltabb ott megjeleníteni. Továbbá sokkal ésszerűbb a kiemelt sablonok tartalmát cserélgetni, mint mindig újrapozicionálni őket. A Kiemelt szócikk 1 sablon tartalma bármikor könnyedén kicserélhető a kiemelt szócikk nagy képpel sablonra. Szerintem nyugodtan tartalmazhat szöveget is, attól függően, éppen mire van igény. Továbbá jobb lenne felhozni a két másik kiemelt sablont a nagy mellé, és eltüntetni róluk a keretet.– Gondnok vita 2008. június 6., 12:33 (UTC)

Még mindig nem érted. Ha a marsi szondás kép helyére szöveget akarok, akkor a Kiemelt1 sablont célszerű átírni. Az a sablon semmit nem csinál, csak beilleszt egy másik sablont. Még a paraméterezés sem ott történik, hanem az a sablon meghív még egy másik sablont. Ha majd később valaki megint képet akar rakni, az egyszerűen beleírja:{{Template:Kiemelt hír nagy képpel}}. Ez olyan bonyolult?
Ha el akarom tüntetni a kék keretet, nem elég új sablont létrehozni. A főoldalon kell a css-t átírni. Ha a dobozok pozícióját akarom megváltoztatni, akkor is a CSS-t kell módosítani.
Az inkubátoros munkádért respect, de ugye nem várod el, hogy akkor az mindörökre olyan maradjon? - Gondnok vita 2008. június 6., 13:25 (UTC)

Totál félrebeszélsz, olvasd figyelmesen el amit írtam. Nagyon jól tudom mit csinál a sablon, ha észrevetted volna épp én hoztam létre az oldalt az enwikis oldal alapján. Egy sablon nem célszerű kényed kedvére átírni, mert kedved úgy diktálja. Ha nem tudod használni kérj meg valakit, vagy hagyd békén, vagy tedd kommentbe a sablont a kezdőlapon és külön boxba rakd a kib.t szöveged. – Gothika vita 2008. június 6., 16:20 (UTC)

Gondnok: azért a kép ad egy kis feelinget a kezdőlapnak. Szerintem. Így, hogy egyetlen portré van kinn (az is a képernyő alján), elég unalmas. Egyébként meg nem árt, ha a sablonok legalább az anonok elől le vannak védve. Ők azért csak ne piszkálják már a kezdőlapot... //Danikomolyan? 2008. június 7., 11:29 (UTC)

Hi

Üdv neked is! G²Akérdezz! 2008. június 7., 19:39 (UTC)

Üdv, üdv. Ennek az üdvsablonnak az elődjét én csináltam, nem mellesleg. :) ~ Boro » vita 2008. június 7., 21:12 (UTC)
Ez a wikipédiás üdv sablon, csak "wikihíresítve" lett :)– Gothika vita 2008. június 7., 21:13 (UTC)

re:Szerintem

Igazság szerint gondoltam már rá, hogy jelentkezem (bár eddig nem volt vandalizmus, de részben amiatt is). Viszont Dami megválasztása után nagyon sokat ültek a stewardok a jogosultság beállításán. Kérdés, hogy újabb adminokat jóváhagynának-e ilyen kevés aktív szerkesztő mellett. Négy admin lenne, meg kb. négy-öt aktív szerkesztő.

Ennek ellenére azt hiszem most mégis teszek egy próbát, akkor majd kiderül, hogy egyáltalán a közösség megszavaz-e még egy admint. – Gondnok vita 2008. július 17., 19:42 (UTC)